Waardebepaling

Één van de belangrijkste onderdelen van onze taak is natuurlijk de prijsonderhandeling. Wij onderhandelen voor u over de prijs.  Zo kan u misschien ook een pand aankopen dat oorspronkelijk niet in uw budget lag ! Mocht de woning toch correct geprijsd zijn, dan zeggen wij u dit ook. Een correct geprijsde woning staat immers niet lang te koop en het komt er dus op aan om de juiste beslissing te nemen.

Indien er renovatiewerken moeten gebeuren, contacteren wij de nodige aannemers of architecten en vragen offertes aan zodat u perfect weet wat het totale plaatje zal kosten.

Last but not least nemen wij met u de verkoopovereenkomst door zodat u met een gerust hart uw droomhuis kan aankopen. Wij vergezellen u tot bij de notaris voor het verlijden van de akte.

Veel eigenaars overschatten vaak hun eigendom en zien niet altijd bepaalde gebreken.

Marleen Kentane  /  Vastgoedcoach

ENKELE PUNTEN VOOR EEN WAARDEBEPALING

Als er één factor allesbepalend is voor de vraagprijs van een woning dan is het wel de locatie. In de eerste plaats omdat prijzen enorm kunnen variëren tussen gemeenten. Zo is Limburg een pak goedkoper dan Vlaams-Brabant. Werkgelegenheid speelt hierbij een grote rol. Een stadswoning is op die manier duurder dan een huis op het platteland. Woningen aan de rand van de stad worden steeds aantrekkelijker en stijgen dus ook in waarde.
Er zijn drie elementen die we in het achterhoofd moeten houden met betrekking tot de oppervlakte van het perceel. De bebouwbare oppervlakte, ten eerste, bepaalt welk type bebouwing op de grond gezet kan worden. Gaat het om een rijhuis of is er ruimte voor een volledig vrijstaande woning? Zijn er achterliggende weides die deel uitmaken van het perceel?
Het tweede element is de perceelbreedte. Hierbij is vooral de straatbreedte van belang. Dat maakt namelijk een verschil voor de maximale afmetingen van de voorgevel. Ten slotte moeten de stedenbouwkundige voorschriften in orde zijn.
Ten slotte kunnen bepaalde eigenschappen van je huis een invloed hebben op de prijs. Zo zijn de gebruikte materialen van belang: parket en dubbele beglazing verhogen bijvoorbeeld de waarde. Zelfs een tuin die georiënteerd is naar de zonnekant doet de prijs stijgen. Vergeet ook extra luxe opties niet in rekening te brengen: een zwembad, het alarm, de garage, zonnepanelen,...

Wat is waardebepaling

Bekijk het in dit filmpje van een Nederlandse collega

Wat is het verschil tussen een waardebepaling en een taxatie. Ik vertel je graag wat meer over een waardebepaling. Wat is dit precies en wanneer is dit handig?